COM SOBREVIURE AL NADAL SENSE AGAFAR UN QUILO DE MÉS

Es calcula que en aquestes dates ens engreixem una mitjana d’entre 3 i 5 quilos. La voràgine de menjar i beure del Nadal fa que no ens adonem i arribem al 7 de gener amb un regal inesperat.
A continuació et donem alguns consells amb els quals evitaràs agafar aquests quilets de més sense molt esforç:

Christmas-Cookies-food-32709940-3744-2700Dolços sí, però al matí

Prohibir els dolços és un crim! No et demanem que evitis els torrons i els polvorons per complet, però si vols gaudir dels boníssims dolços el que sí que et suggerim és que els distribueixis intel·ligentment. És recomanable ingerir-los durant el matí o al migdia que a la nit, per tenir més temps de cremar les calories.

No deixis l’esport 

Durant les festes tendim a descuidar una mica les nostres rutines de gimnàs. Encara que aquests dies tinguis l’agenda atapeïda, intenta fer un buit per moure’t una mica. No és necessari seguir el mateix ritme però escapa’t per anar a córrer el dia després d’un menjar copiós o fer una passejada després d’una d’elles. Fent això reduirem l’impacte calòric.


Brindar amb menys calories

Les begudes alcohòliques amb una graduació més alta són les que també aporten un major nombre de calories “buides”, així és com es denominen aquestes que engreixen però que no alimenten. Per això, és aconsellable realitzar brindis o acompanyar el menjar amb begudes amb menys graduació, com el vi o el cava. Intenta evitar les begudes més “perilloses” com són els licors dolços, el whisky, el rom o el conyac i, sobretot, els refrescs amb gas.

 

Forn i planxa

Seran els nostres millors aliats. La forma en la qual es cuinen els aliments és clau per reduir el seu import calòric. Hi ha una gran varietat de plats que són igual d’apetitosos i saborosos cuinats al forn o a la planxa, com un bon peix al forn o patates al forn.

 

 

Desintoxica el cos entre celebracions

Aprofita els dies que hi ha entre festa i festa per baixar la ingesta de greixos. Posa la mirada a les fruites i a les verdures.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.