EL BOTOX REDUEIX LA MIGRANYA CRÓNICA

Tots tenim el concepte que el botox s’utilitza només en tractaments estètics per reduir les marques d’expressió. Recentment, metges espanyols han descobert que més enllà del seu ús purament estètic, la toxina botulínica tipus A (el seu nom científic) té propietats que mitiguen els efectes de les migranyes cròniques, i no només de les migranyes, si no que també és beneficiosa per a la incontinència urinària, l’excés de sudoració i l’efecte coll de pota de gallina.

La toxina botulínica actua com un potent relaxant muscular que inhibeix les transmissions neuronals i, si el múscul no rep el senyal que emet el nervi perquè es tibi, aquest romana immòbil. Per aquest motiu evita la creació d’arrugues. Aquest efecte també té la seva aplicació en el camp de la medicina, ja que el botox constitueix un dels millors mètodes actuals per als neuròlegs.

Recentment s’ha conegut que la sanitat pública finançarà els tractaments amb botox com a tractament preventiu de la migranya crònica. Es considera crònica quan els episodis de migranyes (en els quals els pacients sofreixen llargs períodes d’aguts maldecaps, no suporten ni la llum ni el soroll, i poden fins i tot vomitar) es repeteixen més de 15 dies. Aquesta dolència afecta al 5% de dones entre els 40 i 50 anys i a un total del 2,4% de tota la població.

Fins avui la migranya no té cura. Aquesta solució no elimina els dolors, però sí redueix la intensitat i freqüència d’aquestes, reduint els dies de dolor de 20 a 8. 

Amb l’ajuda de la toxina botulítica, els neuròlegs podran reduir la prescripció de fàrmacs i els efectes secundaris d’aquests, guanyant en qualitat de vida. 
Es calcula que aquest tipus de pacients costen 2.679 € a l’any al sistema públic entre medicines i visites al metge. Ara, aplicant aquesta toxina, es recudeix la despesa. 
El mètode d’injecció pot donar respecte però els seus beneficis valen la pena. Amb una agulla molt fina, es punxen entre 155 i 195 unitats de bótox entre 30 i 40 punts del cap seguint el trajecte dels nervis.

El botox també pot ajudar a regular la incontinència urinària, que afecta a 1 de cada 4 dones. En aquest cas, es punxa el múscul detrusor i la pacient té tres mesos de control de l’orina. Això millora molt la seva qualitat de vida i la seva autoestima. El mateix passa amb l’excés de sudoració, tant de les aixelles i fins i tot dels palmells de les mans, que poden convertir-se en un autèntic malson per els qui els afecta. 
La toxina botulínica també té la seva aplicació per eliminar temporalment els tics i reduir l’efecte “pota de gallina” en el coll de dones d’una certa edat a causa de la tensió del múscul platisma.

En aquest, i tots els casos anteriors, és fonamental que ho injecti un professional.

Truca’ns al 93 860 60 60 o, contacta amb nosaltres per email a info@Cànons Clinics Clinics.es i, demana més informació.

www.Cànons Clinics Clinics.es

About the Author

The Author has not yet added any info about himself