Warning: include(/home/canons/dev.canons.es/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/vendor/composer/../../classes/privacy/class-wpml-privacy-content-factory.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/canons/dev.canons.es/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/vendor/composer/ClassLoader.php on line 444

Warning: include(/home/canons/dev.canons.es/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/vendor/composer/../../classes/privacy/class-wpml-privacy-content-factory.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/canons/dev.canons.es/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/vendor/composer/ClassLoader.php on line 444

Warning: include(): Failed opening '/home/canons/dev.canons.es/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/vendor/composer/../../classes/privacy/class-wpml-privacy-content-factory.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php56/usr/share/pear:/opt/alt/php56/usr/share/php') in /home/canons/dev.canons.es/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/vendor/composer/ClassLoader.php on line 444

Warning: class_implements(): Class WPML_Privacy_Content_Factory does not exist and could not be loaded in /home/canons/dev.canons.es/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/classes/action-filter-loader/class-wpml-action-filter-loader.php on line 16
Cànons Clinics | L’ESTAT ACTUAL DE LA CIRURGIA POSTBARIÀTRICA A EXAMEN

L’ESTAT ACTUAL DE LA CIRURGIA POSTBARIÀTRICA A EXAMEN

La cirurgia postbariátrica ha evolucionat de forma destacable al llarg d’aquests últims 10 anys, fins a convertir-se en el subgrup d’intervencions que més ha augmentat en el sector de la cirurgia estètica.

Conscient d’aquesta nova tendència, el Dr. Jordi Vilà, especialista en cirurgia plàstica, estètica i reparadora i integrant de l’equip d’experts de Cànons Clinics, centres especialitzats en Cirurgia i Medicina Estètica, ha realitzat una tesi per estudiar quins són els costos associats a aquest tipus d’operacions.

Sota el títol “Estudi d’estimació de costos associats a la cirurgia plàstica del contorn corporal postbariàtrica”, el Dr. Vilà analitza els costos que impliquen aquest tipus d’intervencions en el context de la Sanitat Pública, on es realitzen la major part dels procediments d’aquest tipus a Espanya. A l’Hospital Germans Trias i Pujol de Barcelona, cada pacient postbariàtric necessita una mitjana d’1,66 intervencions per tractar el contorn corporal, les quals tenen un cost mitjà de 8.264 €. Els resultats són fruit de més de 2 anys i mig d’estudi, en el qual ha revisat els historials mèdics de més de 100 pacients i els costos associats a aquests.

Parlem amb el Dr. Jordi Vilà perquè ens expliqui més sobre què és la cirurgia postbariàtrica:

 

dr_vila

En què consisteix un procediment postbariàtric?

És el nom que reben el conjunt d’operacions que el cirurgià plàstic realitza sobre el contorn corporal en pacients que havien sofert obesitat mòrbida i que han patit una pèrdua de pes elevada, la majoria de les vegades com a conseqüència d’una cirurgia bariàtrica, popularment coneguda com a reducció d’estómac.

En què consisteix?

Intentem treballar els faldons que apareixen sobre zones corporals concretes, com l’abdomen, els braços o les cuixes, la caiguda de les mames o la laxitud dels teixits facials.

A quin tipus de pacients va destinada?

Aquest tipus de cirurgia és ideal per a pacients que hagin perdut una gran quantitat de pes i porten un període de mínim 6 mesos amb un pes final estable, situant-se fora del rang d’obesitat i presentant faldons cutanis.

Quins beneficis té aquesta cirurgia?

El principal ús d’aquest tipus d’operacions és l’estètic, com millorar la flacidesa de la pell, la silueta o el contorn corporal. No obstant això també n’existeixen de funcionals. Després de les intervencions, els pacients es veuen millor, els és més fàcil fer vida quotidiana i relacionar-se amb altres persones. En conclusió, millora la seva qualitat de vida i posen més atenció al manteniment del pes a llarg termini.

Quines tècniques existeixen?

Els procediments utilitzats es classifiquen segons les zones corporals. Així, les intervencions més freqüents són les abdominoplasties (abdomen), les braquioplasties (braços) i les cruroplasties (cuixes), associades habitualment a la liposucció. Així mateix, poden realitzar-se reduccions i elevacions mamàries i fins a tècniques de medicina estètica facial, utilitzant productes amb actius que aporten volum, com l’àcid hialurònic.

Quantes persones se sotmeten a aquest tipus d’operacions a l’any?

Són molt freqüents. Es realitzen més de 50.000 a l’any a tot el món. Concretament, a Espanya aquest tipus de cirurgia va en augment, paral·lelament a l’augment de l’obesitat. En aquest punt, cal tenir en compte que els pacients que necessiten una intervenció bariàtrica, necessiten habitualment més d’una intervenció.

Quin és el temps de recuperació?

Habitualment, els pacients poden tornar a l’activitat habitual a les 2-3 setmanes, limitant la càrrega de pesos i els esforços durant el primer mes.

Després de l’operació ha d’haver-hi una continuïtat en la cura del cos?

La cirurgia és només el primer pas per a la millora del cos després d’una pèrdua de pes notable. De fet, com que el pacient es veu millor, es vol cuidar encara més ja que augmenta considerablement la seva autoestima.

A Cànons Clinics, centres especialitzats en Cirurgia i Medicina Estètica, oferim una àmplia oferta de tractaments complementaris a aquest tipus d’intervencions, que ajuden a accelerar la recuperació postoperatoria i,  a la millora del resultat final. Aquestes teràpies corporals estètiques són massatges de drenatge limfàtic, massatges anticel·lulítics i remodeladors, o dietes personalitzades en les quals els nostres experts t’assessoraran sobre els hàbits alimentaris adequats que et permetran mantenir el teu pes. Entra a la pàgina web i consulta tota l’oferta de serveis que tenim a la teva disposició.

No ho dubtis, truca’ns ara al 93 860 60 60 o, o contacta amb nosaltres per email a info@Cànons Clinics.es i demana més informació.

www.Cànons Clinics.es

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.